Hoe werkt het?

MeetCorona.nl werkt samen met verschillende aanbieders van coronatesten, zodat je altijd een voordelige testlocatie bij jou in de buurt kunt vinden! Sommige coronatesten kunnen rechtstreeks via ons platform worden besteld. Voor de overige locaties word je doorverwezen naar de website van de aanbieder. 

Let op: Onderstaande uitleg geldt voor testen die rechtstreeks via MeetCorona worden geboekt. Het proces kan bij de overige aanbieders verschillen. We raden je dan ook aan hiervoor de website van de aanbieder te raadplegen. 

Test aanvragen 

Als u een Covid-19 test aanvraagt ontvangt u een unieke barcode. Het uitvoeren van de bemonstering kan plaatsvinden op een beschikbare locatie naar keuze. In het geval van een PCR-test wordt een swab monster van de neusholte en achter in de keel genomen. Vervolgens wordt op deze swab het virus RNA gemeten. Het resultaat is positief of negatief en geeft daarmee antwoord op de vraag of er wel of geen virusdeeltjes aanwezig zijn in de keel en/of neus. Als er virusdeeltjes worden aangetoond, is de bewuste persoon positief en per definitie besmettelijk voor anderen.

Let op: u laat een meting uitvoeren waarmee u een onderbouwde indicatie ontvangt of u besmet bent met het COVID-19 virus. Dit geeft geen garanties en u kunt bij een negatief resultaat (het virus is niet aangetoond) in een later stadium alsnog worden besmet met het virus.

Wanneer moet u testen op Covid-19?

Dit is afhankelijk van uw situatie. In het werkveld dient de Covid-19 test zo kort mogelijk voorafgaand aan uw inzet worden uitgevoerd. In de tussenliggende periode van de bemonstering en het moment dat u wordt ingezet in het veld, dient u risico’s op besmetting te vermijden. Concreet betekent dit veelal dat de opdrachtgever een overnachting met u afstemt, voorafgaand aan de inzet/werkzaamheden.

Voor particulieren geldt dat u zich altijd kan laten testen. Mocht u klachten hebben die bij het coronavirus passen, wordt er door de GGD aangeraden om u zo snel mogelijk te laten testen, middels een Covid-19 PCR test.

Zijn jullie Covid-19 testen betrouwbaar?

MeetCorona werkt voor deze dienst samen met een extern laboratorium. De toegepaste PCR-methode is goedgekeurd door het Robert Koch Instituut en valt onder de ISO 15189 norm. De meting is daarmee een-op-een te vergelijken met de metingen die worden verricht door huisartsen en ziekenhuizen. De data wordt verwerkt door middel van EDIFACT en is AVG proof. Na ontvangst van de monsters wordt het resultaat binnen 24-36 uur gerapporteerd aan degene die bemonsterd is en de bedrijfsarts of HSE verantwoordelijke binnen de organisatie. Positieve uitslagen zijn meldingsplichtig en worden gemeld aan de GGD, het RIVM en huisarts.

MEEST GEKOZEN

COVID-19 PCR-test

Ben ik besmet met Covid-19?

Sneltesten

Ben ik besmet met Covid-19? (bij klachten_

Antistoffen Test

Heb ik Covid-19 gehad?